Patroon doorbreken in een maand?

Afgelopen maand was DE maand. Een maand waarin ik (gelukkig samen met mijn beste perseverance-quotemaatje, vriend en partner) eens radicaal wat anders ging doen. Van tevoren dacht ik ‘kijken of ik het kan’ en ‘oh, dit zal wel pittig worden’. Als gewoontedier (die uit de reclame van een bank) hecht ik best waarde aan wat patronen en gewoonten in mijn leventje. Ook al kom ik daar niet altijd makkelijk voor uit.

Wat ik dan radicaal anders ging doen? Eten en drinken kortgezegd! Als levensgenieter, liefhebber van Italiaans eten (pastamonster) en drinken (van espresso tot wijn) heb ik 28 dagen lang veel van mijn geliefde voedsel laten staan. En daarmee ook de nodige gewoonten en dagelijkse patronen, van het rondje naar de bakker, slager en delicatesse zaak tot het flesje wijn openen in het weekend. Een maand lang alleen groenten, fruit, zuivel van geit of schaap, peulen/zaden/ongebrande noten en vis. Geen toevoegingen en geen bewerkte producten. Een echte challenge voor mij.

Tja, en waarom al die moeite? Ik wilde kijken of ik het kon. Ben ik sterk genoeg? Daarnaast was ik enorm nieuwsgierig. Hoe ga ik me voelen? Wat zou het doen met mijn geest en mijn lijf? Hoe zou ik fysiek reageren?

Vragen zat en de antwoorden zou ik alleen maar vinden als ik het ging uitproberen. De eerste week en vooral het weekend was lastig. Er ontstonden wel wat innerlijke conflicten, ik had moeite met de planning en moest het echt inpassen. Ook merkte ik al het eerste effect, ik voelde me fysiek ‘opgeruimd’. De weken daarna werden makkelijker en makkelijker. Ik had er steeds meer plezier in, kon makkelijker mijn draai vinden en verleidingen weerstaan. Mijn creativiteit, onder andere met gerechten, hielp me daarbij erg goed.

Vandaag is dag 28, de laatste van de maand en van de challenge. Van tevoren had ik verwacht dat ik enorm zou uitkijken naar dat wat ik deze maand heb laten staan. En raad eens? Ik heb nu bijna moeite om ‘afscheid’ te nemen van mijn nieuwe patronen en gewoonten!

Een patroon doorbreken in een maand? Voor sommige patronen kan het dus echt, als je er zelf voor kiest. Hoe gaaf is dat?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s